09215815315 info@fanoo3.com

اداره مرکزی شرکت «next vegetales»

معمارانه اخبار اداره مرکزی شرکت «next vegetales»

اخبار

اداره مرکزی شرکت «next vegetales»

ارسال شده توسط رسول صالحی پور

زمانی که شرکت مکزیکی هیدروپونیک next vegetales، زمینی را در نزدیکی گلخانه اش در ایالت روستایی Guanajuato خرید، مالک می خواست کاری بیشتر از گسترش ظرفیت تولید انجام دهد. او از دوستش Manuel Cervantes از شرکت CC Arquitectos در شهر مکزیکو سیتی خواست که اداره ای را طراحی کند که به بیان Cervantes کیفیت زندگی کارمندان را بهبود بخشد و آن ها را در حس مشترک هدفی خاص هم آوا گرداند. او این ساختمان مینیمالیستی را که کمی از حد معمول کوتاه تر و به سطح زمین نزدیک تر است، به گونه ای طراحی کرده است که به شکلی ماهرانه فضاهای درون و بیرون را به هم می بافد تا جوی آرام و گروهی را درون سطحی پیشرقته از کار کشاورزی ایجاد کند.

سایت –که در نزدیکی شهر لئون در مکزیک مرکزی قرار گرفته- چالش های خاصی را برای یک ساختمان اداری ایجاد کرده بود. ساختمان جدید، علاوه بر فراهم ساختن فضای لازم برای 30 کارمند میدیریتی و اداری می بایست با دو گلخانه ی همسایه که 4 هکتار زمین را در بر می گیرند در یک مکان قرار گیرد؛ جایی که 300 کارگر چندین گونه از سبزی های برگ دار را کشت، بسته بندی و ارسال می کنند؛ سبزی هایی که با آب سرشار از مواد مغذی پرورش داده می شوند و با نام برند Eva به فروش می رسند. Cervantes می گوید: «زمینه محل یک بافت کشاورزی است با چشم اندازی از فق. بنابراین پرسش این است چگونه یک مجموعه تعریف کرد که مقیاسی انسانی دارد-بیشتر شبیه خانه است تا اداره- در حالی که استراحت بصری از محیط پیرامون و وابسته به گلخانه ها ارائه می دهد همان جایی که کار تولید انجام می شود.»

Next-Vegetales-Headquarters-CC-Arquitectos-5   Next-Vegetales-Headquarters-CC-Arquitectos-2

به دلایل امنیتی، مجموعه به روی عموم باز نیست. بعد از خروج از خیابان اصلی شهر San Francisco del Rincón ، از جاده های خاکی گذر کرده و به سمت یک پارکینگ با ایست بازرسی در کنار دروازه حرکت می کنید. از آنجا پیاده یک جاده دسترسی آسفالته را که از یک گلخانه گذشته، به سمت مسیر ورودی اداره طی می کنید. مجموعه ای از تایل های سنگی، جاده ریل مانند چوبی و دیوارهایی از سنگ راستیک. این یادآوری ای از جاده های پر دست اندازی است که شما طی کردید تا به اینجا برسید.

از این زاویه دید، بنای بتنی سفید رنگ و 13500 فوت مربعی Cervantes، تقریبا به یکپارچگی و نفوذناپذیری گلخانه های دو طرفش به چشم می آید. در یک مکان همگانی، این تاثیر ممکن است ناخوشایند باشد، اما اینجا تفاوت در مقیاس میان ساختمان ها را کاهش می دهد بنابراین بنای اداری در کنار همسایه های بسیار بزرگش، قد کوتاه و کوتوله جلوه نمی کند. و ظاهر سفید بنا، آن را با گلخانه های آلومینیومی و پلی اتیلنی خاکستری رنگ پیرامونش هماهنگ و بین این سه سازه، ارتباط بصری ایجاد می کند.

پلان
پلان
سایت پلان
سایت پلان

زمانی که وارد این بنای ساده و فروتن می شوید، می بینید که طبقه همکف شخصیتی بسیار متفاوت را نشان می دهد. از ورودی که می گذرید با شماری از حجم های به هم پیوسته رو به رو می شوید که کارکردهای گوناگونی را در بر می گیرد: اتاق های گردهمایی، فضاهای آموزشی، فضاهای کاری. آن ها همه در یک حیاط روح بخش و نیمه بسته پراکنده می شوند، که به عنوان یک نقطه گردهمایی غیر رسمی و یک فضای کاری پشتیبان با صندلی های راحتی و دسترسی به WiFi به کار گرفته می شود. سقف دال بتنی سنگین، همه ی این فضاهای دلباز و نورگیر را در بر می گیرد و به هم ارتباط می دهد. و تهویه طبیعی دما را در سطح تحمل پذیر نگه می دارد حتی در روزهای گرم و مرطوب. Cervantes می گوید: «فقط اتاق های اداری سیستم تهویه مرکزی دارند که آن هم خیلی به کار گرفته نمی شود.» در اتاق های رو به شمال که خنک تر هستند اصلا این سیستم وجود ندارد. ایجاد ارتباط چشمی بین همکاران و ارائه ی دسترسی به طبیعت، دو موضوع کلیدی طرح هستند. دیوارهای شیشه ای و رنگ سفید فضاها روشنایی روز فراوانی را به درون راه می دهد و چشم اندازی قاب گرفته از فضای بیرون را فراهم می آورد. هیچ پارتیشن یا دیوار سختی بین فضاهای کاری یا دور تا دور فضاهای اداری خصوصی وجود ندارد، و یک دیوار شیشه ای به کارمندان اجازه می دهد که به شکل مستقیم به گلخانه جدیدتر در سمت جنوب دید داشته باشند، که آخرین تجهیزات هیدروپونیک را به کار می گیرد. (مزرعه کاهوی سرپوشیده ای را تجسم کنید که تقریبا تا جایی که چشم می بیند امتداد یافته.) علاوه بر بهره گیری همگانی از حیاط مرکزی، تقریبا هر فضای کاربردی رو به سوی یک پاسیوی اختصاصی باز می شود. یک فضای پر حرارت در کنار ایستگاه های کاری توسط هنرمندی به نام Jerónimo Hagerman طراحی شده است که گیاهی با برگ های سبز تیره با نام Cissus antarctica vines را به نمایش می گذارد که به دلیل وجود دیواری به رنگ زرد روشن در پشتشان، سازگارانه رنگ را تغییر می دهند.

Next-Vegetales-Headquarters-CC-Arquitectos-3

بسیاری از مصالح که از همان منطقه تامین شده اند به دلیل ماندگاری و ظاهر طبیعی شان انتخاب شده اند. Cervantes آن ها را با مهارت به کار گرفته تا گذار و تحول را تعریف کند-در سالن های کوناه و مسیرهای عبوری بین فضاها (حجم ها)؛ مانند جایی که دیوارها و سقف با همان چوب گردوی نرم به کار رفته در درها و مبلمان اتاق های گردهمایی پوشانده شده اند. موزاییک های مرمر کف در بخش های داخلی صیقل و جلا داده شده اند اما در پاسیوها، حیاط، و در مسیر ورودی بدون صیقل هستند. اشاره ای به طبیعت سخت و ناهموار بیرون و نیز ویژگی ای برای آن که در هنگام خیسی لغزنده نباشند.

به پیروی از رهبری فرصت های شرکت های تکنولوژیک، امروزه در بسیاری از طراحی های فضاهای اداری در راستای تشویق به تعامل و از بین بردن سدهای میان مدیریت و کارمندان کوشش می شود. پروژه Cervantes برای شرکت Next Vegetales همچنان که به این هدف ها وفادار است، حسی از آرامش و نظم را برقرار می سازد و بر اهمیت طبیعت در کنار تجارت پافشاری می کند. برای کارمندان، به نظر می رسد که این هدف تحقق یافته است؛ چرا که Arnulfo Canchola Caro سرپرست تعمیر و نگهداری می گوید: «اینجا مکانی دلپذیر برای بودن است. اغلب زمانی که اینجا هستم فراموش می کنم که بر سر کار هستم.»

Next-Vegetales-Headquarters-CC-Arquitectos-4

منبع: مجله Architectural Record – August 2015

برچسب , ,

نوشته شده توسط رسول صالحی پور

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*